Aandacht in het nu

Voor de ware ontdekkingsreis behoeft men geen nieuwe landschappen te zoeken, maar moet men nieuwe ogen krijgen

In een nieuwe omgeving, bijvoorbeeld op vakantie, gaat het vanzelf, je ervaart hoe bijzonder het daar is, hoe mooie een stad of de natuur is, je kan er met je volle aandacht van genieten. Waarom lukt dat genieten, dat in het Nu zijn met onze aandacht ons nu niet in het dagelijks leven. Daar hadden we het deze week ook weer over in de opleiding Mindfulness en Compassiecoach.

In het dagelijks leven zijn we er vaak niet helemaal bij. We zijn fysiek ergens, maar ons hoofd zit in het verleden of de toekomst. Bij wat we gedaan hebben, of wat we allemaal nog moeten doen.

De dingen die we dagelijks zien, de route die je dagelijks loopt of rijdt, wordt al snel minder interessant als je maar met je halve aandacht in het nu bent.

Volledig met je aandacht in het nu.

aandacht mindfulness

Probeer eens rond te lopen, te fietsen, alsof je voor de allereerste keer in deze omgeving bent. Met een houding voor verwondering en bewondering voor alles wat je ziet. Alsof je dit voor de eerste en laatste keer ziet, hoort, voelt.

Met je ogen wijdopen, ipv met oogkleppen op, als een klein kind dat daar voor het eerst is. Je richt je aandacht op vormen, kleuren, beweging. Je realiseert je dat je ogen in staat zijn de prikkels te ontvangen, je oren idem. En probeer nu eens te kijken of te luisteren zonder te oordelen op wat je ziet of hoort, er is geen goed of fout, mooi of lelijk. Het is… zoals het is.

De kunst is om opnieuw te kijken, je ogen van de automatische piloot te halen. Sta stil, beleef en leef. Je leven wordt een een ontdekkingsreis als je dit dagelijks toe kunt passen.

Wil je meer met je aandacht in het nu leren zijn. Doe dan mee met de 3 gratis lessen. Je kan je hiervoor op de homepage aanmelden.