Vind rust
in je drukke leven met Mindfulness

Minder stress en ongemak, meer genieten in het nu

anurag-next-section-180

Mindfulnesstraining

 

Herken je een of meer van de volgende punten:

– Je geniet te weinig in het nu, van wat je meemaakt en hebt, je aandacht zit vaak ergens anders dan in het nu;

– Je wilt leren omgaan met negatieve gedachten en gevoelens of lichamelijke ongemakken;

– Je zit vaak ‘in je hoofd’, hebt te weinig contact met wat je voelt en wilt;

– Je hebt een druk leven en behoefte aan meer rust en kunnen genieten;

– Je voelt je snel moe, lusteloos of geirriteerd of overprikkeld;

– Je ervaart spanning, stress, onrust, angst of pijnklachten;

– Je ervaart concentratieproblemen op je werk;

– Je hebt moeite met (door)slapen;

– Je voelt je onzeker of hebt last depressieve gevoelens of angsten;

– Je voelt je gevangen in een sleur van alledag;

– Je piekert, of herkent een vorm van perfectionisme, verantwoordelijkheidsgevoel, aanpassend gedrag of veel (zelf)oordelen;

– Je hebt pijnklachten, die je jou belemmeren te genieten van alledag;

– Je reageert vaak vanuit automatische patronen, je blijft de dingen doen die je allang wilt veranderen.

Vergroot je weerbaarheid met Mindfulness

Mindfulness training leert je meer met je aandacht in het nu te zijn en uit automatisch, niet helpend gedrag te stappen. Je leert beter omgaan (of te voorkomen) met spannings-, stress- en pijnklachten en meer te genieten van wat er is. Het helpt je systematisch stops in te bouwen, zodat je meer stil staat bij wat je ervaart en daar bewuste keuzes in maakt. Je leert meer te genieten en te ontspannen in allerlei ervaringen in je leven. Je leert bewust om te gaan met hinderlijke gedachten, onprettige gevoelens, en ingesleten gewoonte en reactiepatronenen.
Zo zul je minder geleefd voelen, meer keuzevrijheid creeeren en meer met volle aandacht in het hier en nu gaan leven. Je verbetert de kwaliteit van je leven.

Met de mindfulness training ontwikkel je een gelijkmoedige en vriendelijke houding ten opzichte van je eigen oordelen, irritaties of andere emoties die je werkelijkheid kleuren. Dat brengt wijsheid en rust om vrijer in het leven te staan en anders om gaan met ongemakken, zoals stress, moeheid of lichamelijke klachten. Concentratie- en meditatieoefeningen, milde lichaamsbewegingen, reflectieopdrachten en praktische oefeningen vormen de basis van de mindfulnesstraining.

De training is vooral praktisch van aard. Uitleg en instructies rond verschillende mindfulnessthema’s worden afgewisseld met aandachtsoefeningen alsook lichaamsbewegingen. Naast de oefeningen, wisselen we ook ervaringen uit. Daarbij gaan we echter niet in op de inhoud van gedachten of gevoelens die we tijdens het oefenen of in het dagelijks leven tegenkomen. De training is dus geen gespreksgroep! Jij bepaald wat je wel of niet verteld.

Thuis oefenen is een belangrijke component van de training. Er wordt van je gevraagd dat je zoveel mogelijk dagelijks 20-30  min inruimt voor het doen van de oefeningen. Tevens krijg je enkele eenvoudige, praktische opdrachten aangereikt om mindfulness te integreren in je dagelijkse bezigheden. Hiermee leer je het een duurzame plek in je leven geven.

Wat levert de Mindfulnesstraining op

Wanneer je een training bij mij hebt gevolgd:

Je kunt beter ontspannen, in je lijf en in je hoofd en gaat handiger om met stressvolle situaties en ingrijpende veranderingen

Je krijgt meer invloed op lastige gedachten en emoties doordat je je er minder mee identificeert

Accepteer je wat je niet kunt veranderen en verander je, neem je actie bij wat je niet kunt accepteren

Je wordt creatiever, effectiever en krijgt meer focus

Je hebt minder last van lichamelijke klachten, en kan beter met beperkingen omgaan

Je bent milder voor jezelf en zorgt beter voor jezelf en doet vaker wat goed voor jou is

anurag-next-section-180

Mindfulness helpt

Mindfulness helpt je om gemakkelijker met verandering en stress in je leven om te gaan. Je weet je energie doeltreffender te richten en bent veel vaardiger in het omgaan met het hele scala van prettige en onprettige ervaringen die voorbijkomen. Het helpt je op weg naar een gezond, bewust leven.

mindfulness training
mindfulnesstraining

Praktisch

De investering voor de Mindfulnesstraining is 350 euro. Voor mensen met minimum inkomen is het 300 euro.
Een aantal verzekeraars vergoeden een deel (bij burnout en doorverwijzing) van de kosten omdat ik tot de hoogte categorie Mindfulnesstrainers behoor (cat 1). Wanneer je werkgever de training betaald rekenen we 650 euro.

Wat je krijgt als je meedoet aan deze training

Het  programma bestaat concreet uit het volgende:

  • Acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van elk ruim 2 uur
 voor 4-9 deelnemers
  • Praktisch en inspirerend werkboek ter waarde van € 25,= 
Iedere les wordt begeleid met een lespakket vol achtergrond informatie en tips om mindfulness in je dagelijks leven te integreren. Hierdoor kun je het maximale uit elke sessie halen en meteen met het geleerde aan de slag.
  • MP3’s instructie audiotracks om thuis te oefenen ter waarde van € 50,=
 Je krijgt alle mindfulness oefeningen ter ondersteuning van de training. Hiermee kun je thuis verder oefenen op een moment dat jou uitkomt.

Ervaringen

“Ik heb geleerd bij mezelf te blijven en ruimte te maken voor wat ik belangrijk vindt. Ik voel me veel rustiger, zelf in de hectische werkomgeving waar ik zit.”

“Ik heb in deze Mindfulnesstraining veel tools en inzichten gehad, ik heb een rugzakje gekregen met tools. Ik kan nu ook zien dat gedachten maar gedachten zijn. En het besef dat als ik het NU aankan dat ik de toekomst dan ook aankan geeft mij veel vertrouwen. Ik zorg beter voor mezelf in het nu.”

“Ik heb geleerd de focus in het nu te houden, hoe zwaar de last ook is. Ik heb ontdekt dat ik veel onrust ervaar in mezelf waar ik van weg wil. Nu realiseer ik me dat dat ook van voorbijgaande aard is als ik het op de juiste manier aandacht geef. Ik leef veel meer in het nu en dat helpt me om mezelf niet voorbij te lopen..”

~ Bibi Schultz, coördinator klanten Woningbouwvereniging

“Vanuit rust en stabiliteit kan ik kijken naar gedachten, emoties en zie ze komen en gaan. Ik kan mezelf door de Mindfulnessbeoefening makkelijker laten zien op mijn werk en mijn plek innemen. Ik durf meer dingen. Sinds de Mindfulnesstraining slaap ik heel goed en ben ik een stuk rustiger geworden. Ik heb veel tools gekregen die ik kan inzetten voor als het uit de hand loopt.”

“Mooi dat er zoveel te zien en ontdekken is aan dingen die je voor ‘normaal’ ziet, ik heb weer leren genieten van kleine dingen. Ik kom de laatste jaren uit de dip waar ik  niet wist beginnen hoe ik weer plezier kon voelen in mijn leven. Ik kan nu registreren dat er meer kalmte in mijzelf is..”

“Ik heb het gevoel door de beoefening van Mindfulness dat ik langere tijd op een vakantiereis ben, ik ben aan het genieten en hoef nergens heen. Ik voelde veel spanning en dat heeft nu plaatsgemaakt voor meer rust. Ik vind de oefeningen geruststellen en ervaar meer rust in mijn hoofd."

~

“Mooi dat er zoveel te zien en ontdekken is aan dingen die je voor ‘normaal’ ziet, ik heb weer leren genieten van kleine dingen. Ik kom de laatste jaren uit de dip waar ik  niet wist beginnen hoe ik weer plezier kon voelen in mijn leven. Ik kan nu registreren dat er meer kalmte in mijzelf is..”

~

“Hier kan ik ieder moment van de dag iets mee. Dit is het antwoord op stress. Het geeft me veel handvaten. Ik ben er van overtuigd dat wanneer ik deze training jaren geleden had gevolgd ik geen hartproblemen had gehad.”

~

“Als ik druk ben heb ik nu geleerd te stoppen en te genieten. Alles moest bij mij altijd met een doel te maken hebben. Ik gun mezelf nu meer tijd om iets voor mezelf te doen ipv alleen voor anderen of omdat ik denk dat een ander iets verwacht.”

~

“De begeleiding van Anurag was zeer professioneel, bekwaam en uiterst vriendelijk. Ze is erg goed in het begeleiden van een groep met veel verschillende persoonlijkheden en achtergronden en slaagt er in om ieder individu in de groep persoonlijke aandacht te geven.”

 

~

“Ik vond de training goed in opbouw met een fijne afwisseling van ‘theorie’ en praktijk. Mindfullness is een training die echt werkt om bewuster en meer in het nu te leven met meer aandacht. En misschien komt dat ook wel door de open en heldere manier waarop jij het geeft. Ik vond het prettig dat ik er mijn eigen symbolen aan kan hangen en niet de boedistische.”

~

“Over jou als trainer: Ik heb je met verwondering en bewondering gade geslagen tijdens de training; je straalt rust en een bepaalde sereniteit uit, in mijn beleving speel je geen `rol’ maar ben je daar echt totaal jezelf. Professioneel betrokken, geen gezemel, erg prettig. Bedankt voor het delen van je kennis en je bereidheid om mensen die op zoek zijn naar verlichting daarin te begeleiden.”

 

~

“Ik merk dat ik veel ontspannender ben. Ik ben me veel vaker op de dag bewust van waar ik met mijn aandacht zit. Wat me ook erg geholpen heeft is dat ik nu anders met onprettige gevoelens om kan gaan. Ik had altijd de neiging om er van weg te lopen, letterlijk te gaan hardlopen. Nu weet ik ook dat ik door juist bij stil te staan, de invloed erop vergroot. Dat is echt fijn, het geeft ook echt keuzevrijheid in gedrag. Dank je wel dat je me dit hebt geleerd. Ik heb veel aan de training gehad..”

 

~

“Sinds deze training kan ik veel makkelijker mijn grenzen aan geven. Ik voel nu ook eerder dat ik moe ben en kan dan naar mijn lichaam luisteren. Voorheen zou ik dan door zijn gegaan. Door de dag te beginnen met Mindfulnessoefeningen merk ik dat ik veel rustiger ben op de dag. Ik maak ook makkelijker keuzes. Ik merk dat ik veel beter voor mezelf zorg.”

~

Deelnemers over Anurag
“Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen”

Over Anurag

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer en lid van twee verenigingen voor mindfulnesstrainers (cat 1 lid VMBN en lid VVM) . Ik heb de opleiding tot Mindfulness bij opleiders uit Nederland, Belgie en Wales en in India gevolgd. Vanaf 1994 heb ik brede ervaring opgedaan met meditatie en mindfulness. Ik ben verschillende keren in India en Japan geweest om mindfulness en meditatie te leren en met meer aandacht te kunnen leven (mindful). Ik ben net als vele deelnemers aan deze training een mens met een druk leven, met hobby’s, met kinderen, en ik heb ook veel to do lijstjes. Ik vind het leuk om veel verschillende dingen te doen. Ik heb meer al meer dan 800 mensen in trainingen Mindfulness begeleid en leid ook mensen op tot Mindfulness en Compassiecoach.

De beoefening van Mindfulness...

De beoefening van Mindfulness brengt mij rust en balans, ik ervaar hierdoor weinig stress, angsten, onzekerheden. Mindfulness beoefening heeft mij  een effectieve manier gegeven om met onaangename gedachten, gevoelens en (lichamelijke) pijnen om te gaan. Ik ervaar veel meer vrijheid in lichtheid in mijzelf. Dit wens ik iedereen toe!

Inklappen

JBF_0443
anurag-next-section-180

Meld je hier aan voor de Mindfulnesstraining

 

Contact

Ik heb nog vragen over deze training

RBCZ
VMBN_logo
CRKBO_Instelling
ABvC logo