Familieopstelling

Wanneer dat waar je tegenaanloopt een link heeft met je achtergrond

anurag-next-section-180

Werk 1 op 1 met mij

Hoe vaak word je als mens niet geconfronteerd met het feit dat je niet de dingen doet die je zou willen doen? Of dat je steeds weer die dingen doet die je helemaal niet wilt doen? Het wel of niet vertonen van een bepaald gedrag heeft in veel gevallen te maken met een onbewuste loyaliteit aan je familiesysteem.

Waarschijnlijk weet je wel dat je familie van herkomst grote invloed heeft op de manier waarop je in het leven staat. Toch vergeet je dit vaak als je tegen persoonlijke problemen aanloopt en zoek je de oorzaak in jezelf. Wanneer je meerdere pogingen hebt gedaan om te veranderen trek je vaak de conclusie dat je nu eenmaal bent zoals je bent en dat je er mee zal moeten leren leven.

Bij familieopstellingen wordt persoonlijke problematiek (bijvoorbeeld sociale, psychische of lichamelijke klachten) in verband gebracht met ons familiesysteem. Mensen blijken in staat iets te kunnen doen met hun belemmerende patronen wanneer zij zich realiseren wat de functie is van het probleem binnen het familiesysteem.

Familieopstellingen geven je de mogelijkheid om de belemmerende (en soms zelfs verstikkende) invloeden van je familiesysteem te veranderen in een krachtige hulpbron. Een uitzonderlijk effectieve manier om rust te vinden in je hoofd en in je hart.

Info over de investering en mogelijke vergoeding vind je hier.

mindfulness compassie

Hoe werkt een familieopstelling?

De vraaginbrenger plaatst – op intuïtie – representanten/stoelen voor zichzelf en voor leden uit zijn familiesysteem in de ruimte. Het is fascinerend te merken dat we op deze plekken vanzelf toegang krijgen tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen en datgene wat er speelt. 
De opstelling maakt patronen zichtbaar die zich in het familiesysteem voordoen en maakt duidelijk waarom mensen een bepaalde positie in het systeem hebben ingenomen. De begeleider gaat op zoek naar een opstelling die een positieve uitwerking heeft op het individu en op het totale systeem. Wat zich in het familiesysteem afspeelt, kan niet worden bedacht. Het laat zichzelf zien in de opstelling.
Anurag begeleidt momenteel alleen individuele sessies in familieopstellingen. We werken met stoelen als plekrepresentant en Anurag zal deze plekken invoelen en laten 'spreken'. De ervaring leert dat dit net zo sterk werkt dan wanneer je met een groep mensen werkt. En fijn is omdat je niet met andere mensen en hun gevoelens te maken hebt, alle tijd en aandacht voor jezelf en je vraagt is.

Anurag werkt sinds 2001 als begeleider van familieopstellingen. Ze heeft reeds honderden mensen in workshops en individueel begeleid.

 

anurag-next-section-180

Een individuele familieopstelling 

Kan je helpen bij bijvoorbeeld de volgende thema's

Regelmatig terugkerende angst, boosheid, verdriet

Schulgevoelens of een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Relatieproblemen of verstoorde familierelaties

Je niet gezien voelen, bindingsangst, niet jezelf durven zijn

Bindingsangst, de verkeerde relaties aantrekken

Vroege overlijden van een naaste of ernstige ziekte in het gezin

Verslavingen of lichamelijke klachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak

Onaffe zaken naar moeder, vader, broer of zus(sen)

Verwerking van een scheiding of dood

anurag-next-section-180

Ervaringen

“De familieopstellingen worden door Anurag zeer geconcentreerd en doelgericht begeleid. Ze blijft constant naast je en weet de leiding te houden, zodat ook de gevoeligheden die naar boven komen ergens toe leiden en je helderheid geven.”

~ Sarai B

“Anurag bleek voor mij zeer kundig om mij te begeleiden in mijn familieopstelling; zij heeft op zeer professionele wijze, met rust, respect, aandacht en warmte, bij mij voor inzicht, overzicht en opruiming gezorgd. Voor alles is een tijd, op tijd.”

~ Kees A.

“Ik heb de sessie als erg waardevol ervaren. Achteraf was het het best haalbare gegeven de lastige relatie met mijn broertje. Als we een psychologisch traject hadden gekozen, was onherroepelijk de ‘schuldvraag’ naar boven gekomen. Dat is de verkeerde vraag om te gaan beantwoorden. Het mooie aan de opstelling vond ik nu juist dat het systeem, de feiten en de perspectieven op die feiten werden blootgelegd. Ik heb mijn broer nog niet weer gesproken, dus ik wet niet of we terug gaan komen, maar als we nog hulp nodig hebben, komen we zeker bij jou terug.”

~ Martijn K

“Zeer verfrissend om allerlei onzichtbare en meestal irrelevante obstakels aan het licht te brengen en eens goed te bespreken. De lucht wordt bijna letterlijk geklaard. De kracht van Anurag is dat ze onbevangen en onbevooroordeeld de besproken onderwerpen reflecteert. Met vragen geeft zij lichte sturing, maar overwegend laat ze jezelf en je partner de antwoorden geven. Knap en heel veel dank.” 

~ Johan, man

“Anurag weet vanuit het lege midden te werken, waardoor ze zeer sensitief is op wat er speelt in het familiesysteem. Ze kan vandaaruit de opstelling zijn eigen werking te laten doen, zonder bijsturing. Ze volgt wat nodig is voor het systeem. En de oplossingen zijn erg treffend.”

~ Alex Krijger

“Ik vind het knap begeleid, die opstelling. Je wist tussen al die heftige krachten het evenwicht te bewaren en zo heel rustig en zorgvuldig te duiden wat de dynamiek was”

~ Annemiek Veld

“Ik had mijn broer al 9 jaar niet gezien, nog geen week na de opstelling van mijn familie kwam ik hem tegen.Heel vreemd. Ik denk dat ik nu zover ben weer contact te zoeken, ook met mijn andere broer.”

~ Eva L

“Je merkt gewoon dat Anurag een ervaren begeleider is van opstellingen. Ze is sensitief, stevig, ze weet welke bewegingen er gemaakt dienen te worden en welke zinnen geuit, ten einde de balans te herstellen. De oplossingen of oplossingsrichtingen die daaruit komen zijn heel treffend.”

 

~ Cindy B

Deelnemers over Anurag
“Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen”

Meld je hier aan voor een individuele familieopstelling

De algemene voorwaarden en het privacyreglement staan in de footer van deze pagina

Agenda

Bekijk hieronder de opleidingen en trainingen die binnenkort starten.

  • MindfulnesstrainingAmsterdam IJburg  |  Meer info
  • Opleiding Mindfulness & CompassiecoachAmsterdam Noord  |  Meer info
  • Opleiding Mindfulness & CompassiecoachAmsterdam Noord  |  Meer info
  • CompassietrainingAmsterdam IJburg  |  Meer info

Over Anurag

Ik ben altijd iemand geweest die alles uit het leven wilde halen. Na mijn partner zijn dood werd dat gevoel alleen maar sterker. Ik wil geen tijd verspillen en alleen nog doen wat ik het allerbelangrijkste vind.

Dat wat ik zelf leef is mijn missie van mijn bedrijf geworden. Dat is waar ik andere mensen mee help. 

Ik laat me niet tegenhouden door interne of externe belemmeringen. Ik doe precies wat ik wil en wat ik belangrijk vindt. Binnen allerlei beperkingen zoek ik mijn mogelijkheden en vrijheid. 

Ik leef mijn leven volledig.

Ik leef mijn leven volledig. Ik vind het mijn taak om de wereld een stuk vriendelijker te maken en te zorgen dat meer mensen gaan doen wat er echt toe doet. Met mindfulness en zelfcompassie als basis kan je rust vinden in de drukte en creëer je ruimte om te doen wat echt belangrijk is.

 

 

 

Inklappen

anurag-closeup-500
anurag-next-section-180

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over een familieopstelling, coaching, training of opleiding?

RBCZ
VMBN_logo
CRKBO_Instelling
ABvC logo