Mindfulness en Insight Dialogue

Een dag speciaal en helemaal voor jezelf

 

anurag-next-section-180

Eindelijk een heerlijk dag de tijd voor jezelf! Geen huisgenoten, geen telefoon, mail of social media, geen boeken, krant of tv.

"There is a voice that doesn’t use words. Listen."

~ Rumi

Eigenlijk zijn er maar weinig momenten zijn waarop je echt helemaal met en bij jezelf bent.

Zelfs als we ‘alleen’ zijn, zijn we vaak nog druk bezig met doen. En zijn we met onze gedachten voortdurend ergens anders, voornamelijk in de toekomst of in het verleden. We zijn ons daardoor niet altijd zo bewust van onszelf in het huidige moment. Van wat er nu eigenlijk is. En missen op die manier veel mooie momenten in ons leven.

Wat zou er gebeuren als je besluit dat alles om je heen er voor een dag niet toe doet? Als je voor een keer niets van jezelf verwacht en je jezelf de mogelijkheid geeft om stil te zijn?
Deze biedt je die mogelijkheid. Het is een miniretraite en interessant experiment in één, met als doel om de kracht van stilte te verkennen en heel dicht bij jezelf te blijven.

Over de 1 daagse retraite

Deze dag is een dag waarop je een stap terug doet uit je dagelijkse leven en kan stilstaan bij jezelf. Je brengt de dag door in stilte en keert je aandacht naar binnen. Zo geef je jezelf de gelegenheid om afstand te nemen van de automatische piloot welke zo’n grote rol speelt in ons dagelijks leven. Dit doe je door te oefenen met een aantal (door Anurag begeleide) meditaties, stilzittend en in beweging. Tussendoor oefenen we in het moment blijven door oefeningen uit de insight dialogue. Je gaat een paar keer in tweetal woorden geven wat je (bijvoorbeeld in je lichaam) opmerkt op dit moment. Dat maakt het nog makkelijker om in het moment te blijven.

Insight dialogue is een mooie brug tussen het in je eentje mediteren en het dagelijkse leven waarin je in relaties functioneert. Mediteren in contact. Het is een methode ontwikkeld door Gregory Kramer.

Verder zijn we de dag in stilte.
Dit betekent:
- niet spreken buiten de oefeningen om
- je aandacht richten op jezelf
- geen gebruik telefoon, notebooks, ipads in de ruimte (buiten in de pauze mag wel)

Voor wie is deze dag?
Voor iedereen die een Mindfulness training, Vipassana meditatie of Zen meditatie of de opleiding Mindfulness en Compassie heeft gevolgd. Of het nu jaren geleden is of recent, het is een goede gelegenheid om jezelf te verwennen met een gezonde dosis rust en aandacht. Een mooie kans om je aanwezige ervaring en kennis over mindfulness op te frissen en om nieuwe meditaties te ontdekken en om kennis te maken met insight dialogue. Het geeft je ook een boost om je dagelijkse meditatie thuis weer op te pakken of te verstevigen.

Fijn als je erbij bent.

Klik hier om je aan te melden voor vrijdag 20 maart 2020

De dag vindt plaats in Amsterdam Noord

Wijkergouw 12

Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur

Kosten 45 euro

Je mag zelf je lunch meenemen

In de pauze kan je fijn wandelen in de buurt

“Listen to the wind, it talks. Listen to the silence, it speaks. Listen to your heart, it knows”

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over een training of opleiding?

RBCZ
VMBN_logo
CRKBO_Instelling
ABvC logo