Skip to content

 

 

 

 

 

 

Stiltedag

Een speciaal en helemaal voor jezelf

 

anurag-next-section-180

Eindelijk een heerlijk dag de tijd voor jezelf! Geen huisgenoten, geen telefoon, mail of social media, geen boeken, krant of tv.

"There is a voice that doesn’t use words. Listen."

~ Rumi

Eigenlijk zijn er maar weinig momenten zijn waarop je echt helemaal (alleen met jezelf) bent.

Zelfs als we ‘alleen’ zijn, zijn we vaak nog druk bezig met doen. En zijn we met onze gedachten voortdurend ergens anders, voornamelijk in de toekomst of in het verleden. We zijn ons daardoor niet altijd zo bewust van onszelf in het huidige moment. Van wat er nu eigenlijk is. En missen op die manier veel mooie momenten in ons leven.

Wat zou er gebeuren als je besluit dat alles om je heen er voor een dag niet toe doet? Als je voor een keer niets van jezelf verwacht en je jezelf de mogelijkheid geeft om stil te zijn?
De stiltedag biedt je die mogelijkheid. Het is een miniretraite en interessant experiment in één, met als doel om de kracht van stilte te verkennen.

Over de stiltedag

Een stiltedag is een dag waarop je een stap terug doet uit je dagelijkse leven en kan stilstaan bij jezelf. Je brengt de dag door in stilte en keert je aandacht naar binnen. Zo geef je jezelf de gelegenheid om afstand te nemen van de automatische piloot welke zo’n grote rol speelt in ons dagelijks leven. Dit doe je door te oefenen met een paar (door Anurag en haar collega begeleide) meditaties die je tijdens een Mindfulness training hebt leren kennen en daarnaast actieve meditaties met muziek.

We houden de gehele dag nobele stilte in acht.
Dit betekent:
- niet spreken
- je aandacht richten op jezelf
- niet schrijven
- geen gebruik telefoon, notebooks, ipads in de ruimte (buiten in de pauze mag wel)

Voor wie is deze Mindfulness en meditatie stiltedag?
Voor iedereen die een Mindfulness training of opleiding Mindfulness en Compassie heeft gevolgd. Of het nu jaren geleden is of recent, het is een goede gelegenheid om jezelf te verwennen met een gezonde dosis rust en aandacht. Een mooie kans om je aanwezige kennis over mindfulness op te frissen en om nieuwe meditaties te ontdekken. Het geeft je ook een boost om je dagelijkse meditatie thuis weer op te pakken of te verstevigen.

Klik hier om je aan te melden voor vrijdag 12 april

De dag vindt plaats in Amsterdam Noord

Wijkergouw 12

Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur

Kosten 80 euro

Je mag zelf je lunch meenemen

In de pauze kan je fijn wandelen in de buurt

“Listen to the wind, it talks. Listen to the silence, it speaks. Listen to your heart, it knows”

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over een training of opleiding?

rbng
VMBN_logo
CRKBO_Instelling
ABvC logo
Scroll To Top