Vind rust
in je drukke leven
met Zelfcompassie

Minder zelfkritisch, meer zorg en mildheid naar jezelf

anurag-next-section-180

Compassietraining

Deze training is bedoeld voor mensen die ondervonden hebben dat mindfulness en meditatie beoefening hen goed doet, en die moeite hebben deze in hun leven te integreren en een milde, vriendelijke houding daarbij te ontwikkelen.

Wil je meer zelfcompassie ontwikkelen?

Deze training is voor ieder die een vervolg op de Mindfulness wil, nog beter voor zichzelf wil zorgen en nog milder (en minder oordelend) naar zichzelf en anderen wil worden. Deze training is wetenschappelijk onderzocht en wordt ook binnen de GGZ gegeven.
 
De  Compassietraining, die officieel Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) wordt genoemd, is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van (zelf)compassie. De compassie training is gebaseerd op het werk van Chris Germer (klinisch psycholoog, verbonden aan Harvard Medical School), Kristin Neff (verbonden aan de universiteit van Texas en gespecialiseerd in zelfcompassie), Paul Gilbert, auteur van het boek The Compassionate Mind, en de Nederlandse pioniers Frits Koster en Erik van den Brink, auteurs van het werkboek Compassie in je leven.

Mindfulness verdiepen met Heartfulness. In onze cultuur hebben veel mensen last van zelfkritiek of zijn zich aan het vergelijken met anderen. We  storten ons in bezigheden of relaties die ons niet echt voldoening geven.

Wat levert de Compassie training op

Wanneer je de training hebt gevolgd:

Heb je minder last van piekeren, perfectionisme, somberheid, schaamte, schuld en angstgevoelens

Ontwikkel je een grotere vaardigheid om met moeilijke gevoelens en heftige situaties om te gaan

Ervaar je minder angsten, bijv. om fouten te maken, afgewezen te worden of niet goed genoeg te zijn

Ervaar je meer positieve emoties, wijsheid en levensgeluk en tevredenheid

Heb je meer zelfrespect en acceptatie van eigen onvolkomenheden

Ontstaat er een intrinsieke motivatie om te leren en groeien, vanuit mildheid naar jezelf

Ervaar je meer veerkracht en zelfvertrouwen en minder vaak (zelf)kritiek

Is er een natuurlijke compassie voor de ander die voortkomt uit zelfcompassie

Je bent milder voor jezelf en zorgt beter voor jezelf en doet vaker wat goed voor jou is

anurag-next-section-180

Dit komt aan bod in de training

Naast het verder trainen van mindfulness komt o.a. het volgende aan bod:

– Het erkennen van pijn en lijden en hoe ons brein en organisme is geëvolueerd om ons te helpen overleven.

– Inzicht in de drie centrale emotieregulatiesystemen, gericht op veiligheid, bevrediging en sociale verbondenheid.

– Hoe de drie systemen uit balans kunnen raken door invloeden van buitenaf, maar ook van binnenuit, bv. door schaamte, zelfkritiek en de innerlijke criticus.

– Onze gedeelde menselijke conditie (Common Humanity) en dat waar we niet voor gekozen hebben, is niet onze fout.

– Hoe mentale voorstellingen de emotieregulatiesystemen kunnen beïnvloeden en compassiebeoefening de balans kan helpen herstellen.

– Oefenen in compassievol motiveren, aandacht geven, voelen, redeneren, visualiseren, spreken en handelen.

anurag-inspiratiebijeenkomst-_0007_1 0 mindfulnesstrainingen 13,5X9 Still 9-10 kopie
mindfulness compassie training
mindfulness training compassie
anurag mindfulness compassie

Iedereen kan compassie leren

Zelfcompassie is het mindful, met vriendelijkheid meebewegen met onze emoties. Terwijl mindfulness vooral is gericht op de hier en nu ervaring, is zelfcompassie gericht op degene die ervaart. Terwijl mindfulness zegt: ‘Stel je open voor je lijden, ervaar de ruimte eromheen, en het zal veranderen,’ voegt zelfcompassie hier aan toe: ‘Wees vriendelijk naar jezelf temidden van het lijden, en het zal veranderen.’ Mindfulness vraagt: ‘Wat weet ik?,’ zelfcompassie vraagt: ‘Wat heb ik nodig?’

Iedereen kan zelfcompassie leren. Ook mensen die in hun jeugd weinig affectie ontvingen. Of mensen die het moeilijk vinden om aardig voor zichzelf te zijn.
Zelfcompassie is feitelijk een moedige mentale houding. Je neemt een positie in tegen datgene wat je schade berokkent, zoals de pijn die we onszelf – al is het onbewust – aandoen door zelfkritiek en piekeren.

Zelfcompassie biedt emotionele veerkracht, doordat we mild zijn naar onszelf en onze tekortkomingen, zodat we zorgzaam naar onszelf en voluit mens kunnen zijn.

In de compassietraining worden oefeningen aangeboden  om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met onszelf en anderen te ervaren. Meer dan bij de mindfulnesstraining wordt een beroep gedaan op ons voorstellingsvermogen en op zelfwerkzaamheid. Het reguleren van vaak begrijpelijke stress reacties staat tijdens de training centraal met vaak een kalmerende werking tot gevolg.

Praktisch

Wat je krijgt als je meedoet aan deze training

Het  programma bestaat concreet uit het volgende:

  • Wekelijkse groepsbijeenkomsten van elk ruim 2 uur
 voor 4-9 deelnemers
  • Praktisch en inspirerend werkboek ter waarde van € 25,= 
Iedere les wordt begeleid met een lespakket vol achtergrond informatie en tips om mindfulness in je dagelijks leven te integreren. Hierdoor kun je het maximale uit elke sessie halen en meteen met het geleerde aan de slag.
  • MP3’s instructie audiotracks om thuis te oefenen ter waarde van € 50,=
 Je krijgt alle mindfulness oefeningen ter ondersteuning van de training. Hiermee kun je thuis verder oefenen op een moment dat jou uitkomt.
  • De investering in de training is 275 euro btw vrij

Ervaringen

“Ik vond de compassietraining heel fijn om te doen. Veel informatie over de systemen en emotiesystemen dat mij inzicht heeft gegeven in de achtergrond van mijn handelen. Daardoor
werd ik mij bewust dat vanuit opvoeding de compassiemodus ondergesneeuwd gebied is. Gewoon van huis uit niet geleerd om bewust goed voor mezelf en mijn emoties te zorgen. Uiteraard wel bewust van emoties maar onvoldoende liefdevol er mee om gegaan tot nu toe.
Nu weet ik dat ik bewust een keuze kan maken om vanuit de compassiemodus te reageren. Ik herken eerder waar ik nog in strijd of gevecht mee ben.
Ik herken de manier van reageren nu als oud patroon dat ook doorbroken kan worden.
Net als met mindfulness is het oefenen in compassie een attitude die ik mezelf meer eigen maak.”

~ Henny Hulst, coach en yogadocent

“Wat ik geleerd heb:
1. ik ben het waard om lief te zijn voor mezelf
2. gedachten zijn niet de waarheid, ik kan ervoor kiezen om ze te negeren
3. ik kan kiezen om iets positief te labellen, in plaats van altijd maar van het negatieve uit te gaan of te wantrouwen
4. ik kan beter in het nu zijn.
Kortom, geen spijt van. Hoe zou je je geld beter kunnen besteden dan door het in jezelf te investeren! Dank je wel.”

~ Carine

“Ik heb in de training veel geleerd over hoe je op zinvolle manieren met emoties en stress kunt omgaan en hoe je meer kunt genieten van de wereld om je heen. Door de cursus heb ik het gevoel dat ik een sterkere basis heb om de wereld te ervaren en aan te kunnen. Ook weet ik nu hoe ik meer rust in mijn dagelijks leven aan kan brengen.”

~ Harry, teamleider Gemeente Amsterdam

“Mooi dat er zoveel te zien en ontdekken is aan dingen die je voor ‘normaal’ ziet, ik heb weer leren genieten van kleine dingen. Ik kom de laatste jaren uit de dip waar ik  niet wist beginnen hoe ik weer plezier kon voelen in mijn leven. Ik kan nu registreren dat er meer kalmte in mijzelf is..”

“Hier kan ik ieder moment van de dag iets mee. Dit is het antwoord op stress. Het geeft me veel handvaten. Ik ben er van overtuigd dat wanneer ik deze training jaren geleden had gevolgd ik geen hartproblemen had gehad.”

~

“Als ik druk ben heb ik nu geleerd te stoppen en te genieten. Alles moest bij mij altijd met een doel te maken hebben. Ik gun mezelf nu meer tijd om iets voor mezelf te doen ipv alleen voor anderen of omdat ik denk dat een ander iets verwacht.”

~

“De begeleiding van Anurag was zeer professioneel, bekwaam en uiterst vriendelijk. Ze is erg goed in het begeleiden van een groep met veel verschillende persoonlijkheden en achtergronden en slaagt er in om ieder individu in de groep persoonlijke aandacht te geven.”

 

~

“Over jou als trainer: Ik heb je met verwondering en bewondering gade geslagen tijdens de training; je straalt rust en een bepaalde sereniteit uit, in mijn beleving speel je geen `rol’ maar ben je daar echt totaal jezelf. Professioneel betrokken, geen gezemel, erg prettig. Bedankt voor het delen van je kennis en je bereidheid om mensen die op zoek zijn naar verlichting daarin te begeleiden.”

 

~

“Ik merk dat ik veel ontspannender ben. Ik ben me veel vaker op de dag bewust van waar ik met mijn aandacht zit. Wat me ook erg geholpen heeft is dat ik nu anders met onprettige gevoelens om kan gaan. Ik had altijd de neiging om er van weg te lopen, letterlijk te gaan hardlopen. Nu weet ik ook dat ik door juist bij stil te staan, de invloed erop vergroot. Dat is echt fijn, het geeft ook echt keuzevrijheid in gedrag. Dank je wel dat je me dit hebt geleerd. Ik heb veel aan de training gehad..”

 

~

Deelnemers over Anurag
“Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen”

Meld je hier aan voor de Compassietraining

Data compassietraining

Over Anurag

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer en lid van de vereniging voor mindfulnesstrainers (cat 1 lid VMBN). Ik heb de opleiding tot Mindfulness bij opleiders uit Nederland, Belgie en Wales en in India gevolgd. Vanaf 1994 heb ik brede ervaring opgedaan met meditatie en mindfulness. Ik ben verschillende keren in India en Japan geweest om mindfulness en meditatie te leren en met meer aandacht te kunnen leven (mindful). Ik ben net als vele deelnemers aan deze training een mens met een druk leven, met hobby’s, met kinderen, en ik heb ook veel to do lijstjes. Ik vind het leuk om veel verschillende dingen te doen. Ik heb meer al meer dan 800 mensen in trainingen Mindfulness begeleid en leid ook mensen op tot Mindfulness en Compassiecoach.

De beoefening van Mindfulness...

De beoefening van Mindfulness brengt mij rust en balans, ik ervaar hierdoor weinig stress, angsten, onzekerheden. Mindfulness beoefening heeft mij  een effectieve manier gegeven om met onaangename gedachten, gevoelens en (lichamelijke) pijnen om te gaan. Ik ervaar veel meer vrijheid in lichtheid in mijzelf. Dit wens ik iedereen toe!

Inklappen

JBF_0443
anurag-next-section-180

Alle liefde begint
met liefde voor jezelf

Ik heb nog vragen over deze training

RBCZ
VMBN_logo
CRKBO_Instelling
ABvC logo