Kosten en vergoedingen

Je krijgt altijd wat terug van wat je investeert

anurag-next-section-180

Kosten en vergoedingen
individuele begeleiding en mindfulnesstraining

We werken intensief, zodat je minder vaak hoeft te komen en direct al veel aan inzicht en resultaat bereikt. Ik kom snel met je naar de kern, daar sta ik om bekend, daar zijn geen lange trajecten voor nodig, gangbaar is 3-6 keer komen voldoende. In de begeleding put ik uit een hele brede achtergrond aan technieken en een behoorlijke levenservaring.

Ik heb beperkte plek, daar ik momenteel vooral grote groepen opleid in het vak coach en trainer (zie hier mijn opleiding). Wil je er echt voor gaan, en zoek je een heldere, compassievolle, confronterende en ondersteunende coach of counsellor. Dan ben ik er voor je.

De praktijkruimte van Miraconsult is goed met OV (tram 26, halte Steigereiland va CS) en met de auto bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid is de straat. Het parkeertarief is 3,40 per uur.

Telefonisch kennismakingsgesprek gratis (10-20 minuten)

130 euro btw vrij intake en eerste gesprek (1,5 uur);

110 euro btw vrij, counsellingsessie van 1 uur

210 euro btw vrij, intensieve counsellingsessie van 2 uur

210 euro excl btw loopbaancoaching of coaching voor ondernemers wanneer de werkgever betaald

100 euro per uur supervisie aan coaches/counsellors;

150 euro btw vrij  voor een eenmalige familieopstelling van 1,5 uur;

150 euro voor een relatiesessie van 1,5 uur

190 euro voor relatiesessies of relatieopstelling voor een stel van 2 uur.

Afspraken die minder dan 48 uur van te voren afgezegd worden, worden in rekening gebracht. Bij ziekte is het soms mogelijk deze een dag op te schuiven binnen dezelfde week, daarover kunnen we van te voren geen garantie geven.
Annuleringen binnen 21 dagen voor aanvang van een workshop of training worden vanaf dat moment volledig in rekening gebracht. Het is mogelijk iemand anders voor je in de plaats te laten komen.

Vergoeding door jouw verzekeraar
Miraconsult is als Registercounsellor aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (Registercounselor ABvC) en ingeschreven bij het landelijk informatiecentrum van de zorgverzekeraars, het AGBZ-bestand. Daarnaast is Miraconsult registerlid van het RBCZ (HBO Register beroepsbeoefenaren natuurlijke gezondheidszorg). Het landelijk zorgverlenersnummer 90(0) 16000 is toegekend waardoor de verzekeraars op de hoogte zijn van mijn praktijkvoering. Deze maakt vergoeding van de consulten mogelijk. Miraconsult is ook lid van de VVM (vereniging voor mindfulnesstrainers) en VMBN (cat 1). Hiernaast ben ik gebonden aan de Ethische Code voor Counsellors zoals die door de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors wordt voorgeschreven.

Miraconsult is ook aangesloten bij het SCAG (stichting complementaire en alternatieve gezondheidszorg). In geval van klachten, pas als wij er niet uit komen, kan je daar terecht.

Sessies worden bij vele zorgverzekeraars (deels of geheel) vergoed in hun aanvullende polissen onder de noemer: alternatieve zorg (geneeswijze of natuurgeneeskunde of counselling).
Kijk onder deze link voor de actuele lijst van vergoedingen in 2020: http://www.abvc.nl

Studenten kijk hier voor de vergoeding: https://www.studentenverzekering.nl/

Bedrijfsleven
De werkgever is verplicht je ondersteuning te bieden als je last hebt van geestelijke en/of lichamelijke klachten. In het kader van preventie van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn werkgevers in toenemende mate bereid om de kosten van begeleiding voor hun werknemers te vergoeden. Ook is er, in het kader van de Wet Poortwachter, geld beschikbaar voor reintegratie-begeleiding. Zo zijn er ook Arbo diensten, o.a het UWV, die diensten vergoeden die jij aandraagt.
Persoonsgebonden Budget (PGB)
Dit budget en een indicatie kunt je, indien mogelijk, aanvragen bij het centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Als je gebruikt maakt van deze regeling dan draagt jijzelf verantwoordelijk hiervoor. Je bent verplicht om verantwoording af te brengen over hoe jij het geld heeft uitgegeven. Je moet daarvoor een administratie bijhouden en contracten afsluiten met de hulpverleners. Voor uw aanvraag van een PGB kan ik je ook naar een zorgconsulente. www.pgb.nl

Aftrekpost voor de inkomstenbelasting
Onder de noemer psychosociale/begeleiding kunnen de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasing opgevoerd worden, waardoor het ook voor mensen zonder vergoedingsmogelijkheden betaalbaar blijft. Je kunt de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op je belastingaangifte aftrekken.
De kosten voor loopbaancoaching kan je aftrekken als ‘scholingskosten’ , daarvoor geldt een drempel van 250 euro scholingskosten per jaar, daarboven kun je dus voor 40-50% aftrekken.

Geen vergoeding, wel investeren
Mocht je geen vergoeding krijgen, je investering is sowieso niet voor niets. Investeren in je eigen ontwikkeling is altijd goed om te doen. Niet alleen voor jezelf, ook voor je directe omgeving. Het maakt je altijd een beter mens, die veel effectiever met zichzelf en anderen omgaat.

“Als je voelt dat je vastzit, zoek dan naar de eerste stap die je wel aandurft”

Vind rust
in je drukke leven

Heb je een vraag over een training of opleiding?

RBCZ
VMBN_logo
CRKBO_Instelling
ABvC logo